Nyolcan haltak meg közlekedési balesetben a hétvégén

Belföldi hírek - szerző: HH

Péntektől vasárnapig több halálos, és legalább 48 súlyos valamint 116 könnyű sérüléssel járó balesetnél intézkedtek az ország rendőrei. Ezzel szemben a hétfő három halálos balesettel kezdődött.

 

Magyaralmás közelében három autó ütközött. Az egyik gépkocsiban utazó három ember meghalt. Fotó: Mihádák Zoltán, MTI

 

Pénteken Sásd mellett, szombaton Emődnél, vasárnap pedig Zuglóban gázolt a vonat: mindhárom helyszínen meghalt a sérült, a helyszínelés miatt késtek a vonatok.

 

Míg a rendőrség egyetlen halálos közúti balesetről számol be, valójában legalább három tragédia során öten vesztették életüket hétvégén az utakon. A csupán sérüléssel járó balesetek számának ellenőrzésére sajnos nincs mód.

 

Péntek éjjel három autó ütközött a 81-es főúton Magyaralmás térségében. Az egyik autó mindhárom utasa a helyszínen életét vesztette, további hét személy is megsérült.

 

Vasárnap este Kőszeg mellett egy jobbra ívelő kanyarban áttért a szemközti sávba személygépkocsijával egy soproni nő, ahol frontálisan ütközött egy autóval. Ő a kórházban halt meg, és hét másik sérültet is ápolnak.

 

Halálos baleset történt vasárnap éjjel Diósdon is: egy személyautó és egy kerékpáros ütközött össze, ez utóbbi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

 

Halállal kezdődött a hétfő is, gyalogost gázolt egy személyautó hajnalban Balatonszentgyörgy térségében az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán.