A drávaszabolcsi híd közepén adnak közös koncertet a rendőrök

Baranya - szerző: HH

Koncertet szerveznek a Dráva hídjára. A nemzetközi forgalom az ormánsági Bőköz Fesztivál kihelyezett koncertje alatt szünetel, a zártkörű esemény miatt részleges, rövid ideig tartó határzárlatra kerül sor.

 

Augusztus 26-án, vasárnap 14 és 15 óra között a híd közepén magyar és horvát zenekarok találkoznak, így a magyar Készenléti Rendőrség Zenekara és a horvát rendőrség központi kórusa ad közös kiskoncertet. Mint a szervező, Márta István elárulta, nagy valószínűséggel ott kerül sor Szirtes Edina Mókus zeneszerő és hegedűművész új kompozíciójának bemutatójára is. A hagyományteremtő, különleges koncerten Stein Ferenc és Márta István vezényelnek, közreműködik Kovács Zalán tuba művész.

 

A rendezvény élére álló és lebonyolításában is jelentős részt vállaló Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Önkormányzat elnökének programjában kiemelten szerepel a határnyitás, a horvát és a magyar gazdasági, kereskedelmi, kulturális, turisztikai és oktatási területek hatékony együttműködése, melyet e látványos esemény is elősegít.