Nagy István: merjenek büszkék lenni, mert van mire

Baranya - szerző: HH

Fennállásának idén harminc éves születésnapját ünneplő Csík Zenekar koncertjén nyitották meg pénteken a harmadik Bőköz Fesztivált. A kémesi eseményen jelen volt Hoppál Péter és Nagy Csaba országgyűlési képviselők, Madaras Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke, valamint díszvendégként Nagy István agrárminiszter.

 

 

A csodálatos vidék megmutatja tájait, értékeit, vendégszeretetét, és ezért álmodtuk meg Márta Istvánnal ezt a fesztivált – mondta Hoppál Péter a Kossuth-díjas Csík Zenekar mintegy ötszáz főt vonzó koncertje közben tartott megnyitón. A fesztivál újra felébreszti a szunnyaodó országrészt, csodákkal teli Ormánságot csipkerózsika álmából – véli a képviselő.

 

 

Az Ormánságban élők büszkék lehetnek mindazon értékekre, mely őket körülveszi és mindarra, amit megteremtettek – mondta Nagy István. A rendezvényt is támogató agrártárca vezetője megnyitó beszédében arra biztatta a helyieket, merjenek büszke bőköziek lenni, mert van mire.

 

 

A Bőköz-Ormánság Fesztivál Magyarország egyik legszegényebb régiójában 132 programmal, amatőr és hivatásos művészekkel van jelen négy faluban; Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és Drávacsehiben. Kétezer forintos belépőt csak az esti koncertek helyszínére kell fizetni.