Az elektromos autózásra áll át a Volkswagen

Technológia - szerző: HH

Komoly átszervezésről döntött a Volkswagen csoport. A német járműipari társaság bejelentette, hogy a következő öt évben 44 milliárd eurót, azaz 14.300 milliárd forintot fordítanak az elektromos technológiák és az önjáró vezetési technológiák területére.

 

A társaság 2020 végéig 15 tisztán elektromos meghajtású modellel áll elő, és három németországi üzemét átállítja az elektromos autók gyártására.

 

A Passat modellek gyártását áthelyezik a Skoda csehországi üzemébe, ahol a Passatok a Skoda Superb és Kodiaq modellekkel együtt készülnek majd 2023-tól. A Skoda Karoq és a Seat Ateca gyártását egy új gyárba helyezik át, amelyhez helyszínt keresnek Kelet-Európában.

 

A VW cégcsoporthoz tartozik a névadó Volkswagen és a Skoda mellett az Audi, a Seat, a Bentley, a Bugatti, a Lamborghini és a Porsche autómárka, valamint a Ducati sportmotorok, valamint a saját márkájú haszonjárművei mellett a Scania és a MAN is. A cég tavaly 10,74 millió gépjárművet értékesített, ami 4,3 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.