Felmentették a Siklósi Rendőrkapitányság vezetőjét

Baranya - szerző: KT

Hatala József, az országos rendőrfőkapitány szeptember 15-i hatállyal tíz városi rendőrkapitányt menesztett. Az intézkedés kapcsán a 2009 óta siklósi rendőrkapitányságot vezető Balogh László alezredest is felmentették. Az események a Harkányi Rendőrőrsöt közvetlenül nem érintik.

 

Az elmúlt évben Pintér Sándor a tíz leggyengébb mutatószámot hozó kapitányság vezetőjének leváltását előre jelezte. Magas rangú rendőri vezetők egybehangzóan állítják: Baranya a mezőny első harmadában, a siklósi kapitányság ezen belül is igen előkelő helyen teljesített. Hatala József a döntését ennek ellenére – a korábbi belügyminiszteri „motivációnak” megfelelően – a gyenge teljesítménnyel indokolja. A kapitányság vezetését, mely irányítása alá a Harkányi Rendőrőrs is tartozik, a poszt betöltésére irányuló pályázat elbírálásáig a korábbi helyettes, Oletics Károly, jelenlegi bűnügyi osztályvezető látja el.

 

Egyelőre se megerősíteni, se cáfolni sem kívánta senki, hogy a 2006-os zavargásokban résztvevő vezető beosztású tisztek és tiszthelyettesek koncepciózus eltávolításáról lenne szó, a Belügyminisztérium hivatalosan még nem reagált a felvetésre.