Kétes pendrive-ok, hamis potencianövelő szerek kerültek elő a piacon

Baranya - szerző: HH

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai engedély nélkül árusított, valószínűleg hamis potencianövelőket és kétes eredetű adathordozókat foglaltak le. A pénzügyőrök a termékekre egy baranyai kisváros piacán tartott ellenőrzés alkalmával bukkantak.

 

Mint a hatóság lapunkkal közölte, adótitok miatt nem közölhetik az intézkedés pontos helyét, ám az nem Siklós vagy Harkány területén volt.

 

A megbukott kereskedő Kamagra nevű potencianövelő zselét és tablettát kínált, amely Magyarországon nem rendelkezik forgalmazási engedéllyel. Ugyanezen a helyen különböző tárkapacítással rendelkező adathordozók – pendrive, memóriakártya – is előkerültek, amelyeken nem voltak rajta az üreshordozói-díj megfizetését igazoló hologramos matricák.

 

A mintegy százezer forint értékű hamis adathordozókat a pénzügyőrök lefoglalták, és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt eljárást indítottak. A NAV munkatársai a hamis potencianövelőket is lefoglalták és egészségügyi termék hamisításának gyanúja miatt értesítették a rendőrséget.