Vádemelés: a biztonsági kamerák előtt rabolt ki egy nőt Pécsen – VIDEO

Baranya - szerző: HH

Hasonló bűncselekmény miatt nemrég szabadult, amikor egy nő kezéből tépte ki a táskát úgy, hogy áldozatát még a földön is megrángatta. A Pécsi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki egy pécsi utcán rabolta ki női áldozatát 2018. március 8-án reggel. Az elkövető előzetes letartóztatásban van.

 

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi elkövető egy rendelőintézetnél észrevette a sértettet, aki munkába igyekezett. Ekkor elhatározta, hogy megszerzi a sértett válltáskáját, melyet a hóna alatt tartott. A férfi a sértettet követni kezdte, majd futva megközelítette, és amikor mellé ért, megragadta a táskáját.

 

A sértett a hóna alá szorította a táskáját, a férfi azonban olyan erővel húzta és rángatta a táskát, hogy attól a nő a földre esett, de a táskát továbbra sem engedte el. A férfi a földön fekvő sértett fölé lépett, ismét megragadta a táskát, majd azt fogva nagy erővel rángatni kezdte a földön fekvő sértettet, aki emiatt többször a járdának ütődött. A rángatás során a férfi a nőt métereken keresztül vonszolta a földön.

 

Az áldozat a rángatás hatására a táskát elengedte, mellyel az elkövető elfutott. A bántalmazás következtében a sértett több bordájának a törését, zúzódásokat szenvedett el, mely sérülések 6-8 hét alatt gyógyultak meg.

 

A vádlottat korábban ugyanilyen jellegű bűncselekmények miatt több mint 6 év börtönre ítélték, a büntetéséből a bűncselekmény elkövetése előtt nem sokkal szabadult. A vádlott cselekménye többek között a rablás, súlyos testi sértés bűntettének megállapítására alkalmas, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés.