Október végén kezdik lekapcsolni az analóg tévéadókat

Baranya - szerző: KT

Október végén kezdik kikapcsolni a földfelszíni analóg tévés műsorszóró adókat, helyüket a digitális műsorszórás tornyai veszik át. A folyamat előreláthatóan 2013 végén fejeződik be. Ekkor a hagyományos televíziók már nem lesznek alkalmasak az „antennás” tévézésre.

 

Piller András, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón adta hírül a tényt, majd hozzátette: az ingyenes, kiváló minőségű MindigTV élvezőinek száma így a következő év első hónapjaiban 150.000-rel nő.

 

Tóth András kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint a 2008-ban kezdődött folyamat 25 milliárd forintba került,  a szolgáltatás már az ország teljes területét lefedi. Harkány, Siklós és a környező települések lakói egy nagyharsányi adónak köszönhetően az elmúlt év novemberétől élvezhetik a tökéletes minőségű tévézés örömeit. Ehhez csak egy néhány ezer forintos dekóder egyszeri megvásárlása szükséges, de a most kapható televíziók legtöbbje már csak a digitális adás vételére alkalmas (DVB-T). A szolgáltatásnak van alacsony árú havidíjas csomagja is, az ahhoz szükséges dekóder ára már tízezer forint felett van.

 

Ingyenesen fogható digitális csatornák: m1, m2, RTL Klub, TV2, EuroNews, Duna, Duna World.

 

Havidíjért nézhetjük: Cool, Film+, National Geographic, Disney, HírTV, ATV, Sport Klub, FEM3, Private Spice.