Az elkövető halála miatt szüntették meg a rendőrségi eljárást

Baranya - szerző: HH

Megszüntetik a két pilóta halála miatt folytatott rendőrségi eljárást – emlékeztetett valami miatt ismét a rendőrség novemberi határozatára a Magnus Aircraft.

 

A cég a mostani közleményében már nem teszi hozzá, hogy a Pécsi Rendőrkapitányság légi közlekedés gondatlanságból elkövetett veszélyeztetése miatt indított eljárását az elkövető halála miatt a szüntették meg. A jegyzőkönyvből idézve csepegtettek is: a rendelkezésre álló repülési adatok, vizsgálatok, elemzések alapján a légijármű lezuhanása egy túldöntött jobb fordulatban történő átesés következménye. Ezen manőver bekövetkezéséhez pilóta vezetéstechnikai hiba vezetett. Motorleállás, műszaki vagy szerkezeti meghibásodás nem volt. Nem megfelelő súlyponthelyzetre, túlterhelésre utaló adat nem merült fel. A kormányszervek működésével kapcsolatos rendellenesség nem volt megállapítható. A vészhelyzet kialakulásában szerepet játszhatott a parancsnok pilóta megkésett reakciója és a repülőgép nem elegendő repülési magassága is – írta a rendőrség a határozatban.

 

Mint korábban beszámoltunk róla, a pogányi hobbireptér mellett 2018 májusában zuhant le a Magnus Aircraft által fejlesztett eFusion típusú elektromos repülő, miután megtett két kört a levegőben. A járműben utazó 61 és 42 éves férfi a helyszínen meghalt, mellyel kapcsolatban megállapították, hogy a két ember halálát okozó baleset a légijármű személyzetének a magatartása idézte elő.