A közgáz volt a legnépszerűbb, de a művészeti és informatikai kar is nagyot ment a PTE-n

Baranya - szerző: HH

Az idei általános felvételi eljárásban országosan több mint 4300 fővel többen jelentkeztek a felsőoktatásba, ami 4 százalékos növekedést jelent a tavalyi jelentkezési számokhoz képest – közölte lapunkkal a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

 

A pécsi egyetemre jelentkezők száma az országos változásoknál is kedvezőbben alakult: az összes jelentkező, az első helyes, és valamint az állami ösztöndíjra jelentkezők száma is 6-6 százalékkal nőtt. Összesen 13.346 fiatal jelezte hivatalosan, hogy a központi felvételi eljárásban érintett 52 felsőoktatási intézmény közül a Pécsi Tudományegyetemen szeretne tanulni.

 

A 2018-as felvételikhez képest 19 százalékkal többen jelentkeztek a Közgazdaságtudományi Karra, 15 százalékkal nőtt a Művészeti Karra, és 11-el a Műszaki és Informatikai Karra jelentkezők száma.

 

A jelentkezési sorrenden módosítani július 10–ig lehet, a felvételi ponthatárok várhatóan július 24-én derülnek majd ki, aznap Pont Ott Party-val várja a PTE a leendő hallgatókat a Széchenyi téren. A pótfelvételivel kapcsolatos információk a ponthúzás után várhatók.