Május második szombatja Drávaszabolcsé

Életmód - szerző: HH

Kukkants be és maradj – hívja fel a figyelmet Drávaszabolcs megannyi hagyományőrző, sportszerető és kultúrkedvelő csoportja, akik május 11-én 10 órától a Dráva kincse óvoda előtti téren igazi közösségi napot szerveznek.

 

Idén első alkalommal csatlakozott Drávaszabolcs a Közösségek hete országos rendezvénysorozathoz, melynek célja a helyben működő aktív közösségek szerepvállalása, bemutatkozása, illetve a közös ünneplésre való felhívás a program keretein belül.

 

A rendezvény lehetőséget nyújt a településeken élő emberek közösségvállalási szerepének ösztönzésére, illetve a közösség megtartó szerepének növelésére. A program szervezői, közreműködői fontosnak tartják a közösségfejlesztést, továbbá a kis csoportok egymással való kapcsolatrendszerének kialakítását és fenntartását, hiszen az ember létszükséglete a közösséghez való tartozás. A közösség jellegénél fogva építő, identitásfejlesztő, önértékelés javító, a valahová tartozás érzését növelő erőforrás.

 

Rendezvényen fellépnek a zumbás lányok, akik latin zenére táncos fitnesz bemutatót tartanak, ezzel népszerűsítve a mozgás örömét. Simon Luca helybeli lakos szintén latin ritmusra egyéni táncbemutatót tart a nagyérdemű közönségnek. Árvalányhaj néptánccsoport ormánsági dalcsokorral szeretne kedveskedni hallgatóinak, a könyvtárban működő meseolvasó klub pedig a Caritas Játszóházas gyermekekkel összefogva közös dalokkal, és tánccal készülnek az eseményre.

 

Az Elsősegély klub szituációs vészhelyzeteket eljátszva hívja fel a figyelmet az életmentés és az elsősegélynyújtás fontosságára, a drávaszabolcsi Pingpong Egyesület tagjai és lelkes önkéntesek pedig finom házi lángos elkészítésével várják a közönséget és a résztvevőket.