Fél óra ingyen parkolást kaptak a pécsiek

Baranya - szerző: HH

Egy új, városi parkolókártya bevezetésével a pécsiek novembertől napi egy alkalommal fél órán át díjfizetés nélkül parkolhatnak saját autójukkal a legnagyobb kiterjedésű díjzónájában – döntött csütörtöki ülésén a pécsi képviselő-testület.

 

A javaslat értelmében egy olyan városi parkolókártyát vezetnek be Pécsen, amely a megyeszékhelyen állandó lakcímmel rendelkezők számára biztosítja a kedvezményt november elsejétől.

 

Pécsen két fizetős parkolási zóna van: a személyautók számára óránként 400 forintért igénybe vehető egyes zóna a szűken vett belvárost öleli fel, az annál csaknem négyszer nagyobb kiterjedésű kettes számú a városközpontot szegélyezi keletről, nyugatról és délről, ott óránként 200 forintba kerül a parkolás.

 

A döntés szerint a pécsiek saját – 3,5 tonna összsúlyt meg nem haladó és 5,5 méternél nem hosszabb – gépjárművüket a díjköteles napon a város legnagyobb kiterjedésű, a belvárost övező második számú parkolózónájában állíthatják le térítésmentesen napi egyszer, legfeljebb fél órára.