Dömötör Csaba – a fegyelmezett gazdálkodás meghozza az eredményét

Helyi - szerző: HH

A fejlesztések azt mutatják, igenis megérte rendbe szedni a harkányi költségvetést és nagy hangsúlyt helyezni a fegyelmezett gazdálkodásra – mondta Dömötör Csaba. Az államtitkár a Fidesz harkányi szervezetének péntek esti lakossági fórumán vendégeskedett.

 

 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára egyebek mellett szólt a kormány önkormányzatokat érintő adósságkonszolidációjáról, melynek köszönhetően Harkány is fellélegezhetett. Dömötör Csaba rámutatott: a napi működési feladatokat is nehezen finanszírozó önkormányzatnak ez adott lehetőséget arra is, hogy fejlesztési programok indulhassanak, melynek eredményeként a piac, az ipari park, a fürdő, művelődési ház, a Zsigmondy sétány és a körforgalom projektjeit is felsorolta. Mint kiemelte, a várakozásaival szemben a helyben tapasztalt eredmények számára is meglepőek voltak.

 

A város gazdálkodását fegyelmezettnek nevezve leszögezte, az ilyen önkormányzatok tudnak hatékonyan és sikeresen pályázni mindarra a programra, melyet a kormány lehetővé tesz.

 

Baksai Tamás az államtitkár szavait megerősítve összesítette: Harkány az ezt megelőző hat ciklusban összesen nem kapott annyi támogatást, mint amennyit az elmúlt öt év során. Harkány polgármestere a következő időszak munkásságával kapcsolatban hasonló fejlesztéseket kilátásba helyezve kiemelte, hogy azok csak a képviselő-testület egységes működése mellett lehetséges. Felidézte: a korábbi ciklusok városvezetői döntéseit – ahol ő maga is képviselőként volt jelen – nem egy alkalommal lehetetlenítették el a meddő, politikai széthúzásból származó viták, melyre az elmúlt öt év során – amit eredményeik is tükröznek – nem volt példa.