Baksai Tamás: az igazságérzetet, hazaszeretetet, becsületet és önfeláldozást ünnepeljük

Helyi - szerző: HH

Ma azok előtt tisztelgünk, akik életüket adták nemzetünk függetlenségéért, akik bátran farkasszemet néztek a szabadságunkat eltipró lánctalpasokkal – emlékeztetett Baksai Tamás.

 

Harkány polgármestere erről a szerdai koszorúzást követő megemlékezésen beszélt, melynek a művelődési ház adott otthont.

 

 

Kiemelte: október 23-án azokat az emberi tulajdonságokat ünnepeljük, amiket úgy neveznek, hogy igazságérzet, hazaszeretet, becsület és önfeláldozás.

 

Amikor 1989-ben, október 23-án kikiáltottuk a köztársaságot, ugyanabban hittünk, mint 1956-ban. Hogy egy olyan országban szeretnénk élni, mely akarja és képes is a nemzet érdekeit és értékeik képviselni és védeni. Egy olyan köztársaságot képzeltünk el, mely független tud maradni a problémáktól terhes globális világban. Mi egy olyan Magyarországban szeretnénk élni, ahol a gyermekeink nemzeti oktatásban és értékelvű nevelésben nőnek fel. Ahol nem szégyen és nem büntetendő vagy megbélyegzendő az, ki ápolja a hagyományainkat és valódi történelmünket. Hol büszkén és hangosan kiálthatjuk – fogalmazott Baksai Tamás.

 

Ma emlékezünk, ugyanakkor ünneplünk is – zárta szavait a polgármester, rámutatva: a szabadságharcot leverték ugyan, de a forradalom győzött, és ’56 eszméje ma is velünk él.