Menesztették a siklósi rendőrkapitányt

Baranya - szerző: SzR

Január 16-tól a volt mohácsi főrendőr, Garamvári Gábor vezeti a Siklósi Rendőrkapitányságot, miután az alig fél éve regnáló Máté Szabolcs kinevezését váratlanul visszavonta a megyei főkapitány.

 

A rendőrség nem kíván válaszolni arra, hogy a január 15-ével felállított Máté Szabolcs távozásának mi az oka, illetve milyen feladatot fog a későbbiekben ellátni a nagy valószínűséggel rendelkezési állományba helyezett volt vezető.

 

A beosztottjai szemében emberközpontúsága miatt is elfogadott rendőrkapitány felállításáról az elmúlt időszakban már lehetett hallani; az akkor még csak szóbeszéd alapja egy korábban regnáló helyi rendőri vezetővel való kölcsönös meg nem értés volt, hivatalosan természetesen meg nem erősítve.

 

Tény viszont, hogy rövid itt tartózkodásához köthető a korábbi helyi közlekedési osztályvezető helyetteseként való visszahelyeztetése Siklósra, mellyel komoly szimpátiát vívott ki városszerte. Egyeztetéseket kezdett a polgárőrséggel is, akik feladataikat újragondolva új szemszögből közelítették meg a járási székhely közbiztonságának javítását.

 

Úgy tudni, a közbiztonsági mutatókon kívül – a közlekedés valamint határrendészet terén – bőven hagy kívánnivalókat maga mögött a területi értékelési rendszerben a kapitányság, de a mindössze fél éve regnáló kapitány munkáját ez alapján talán korai megítélni.