Nincs gond a digitális tanrenddel

Helyi - szerző: HH

A kormány határozatának értelmében a koronavírus-járvány miatt a diákok nem mehetnek be az iskolákba. Az oktatást elektronikus úton kell megoldani.

 

Valamennyi diák számára megoldott a digitális tanrend szerinti oktatás – tájékoztatott Kiss József Levente, a Kitaibel Pál Általános Iskola igazgatója.

 

Mint jelezte, az iskola tanulói a Kréta rendszerén túl a Microsoft diákok számára ingyenesen rendelkezésre álló Office365 szolgáltatásait és a közösségi oldalakat is használják. Azoknál a gyerekeknél sincs fennakadás, akiknek nem áll rendelkezésére otthon internet vagy számítógép, ők ugyanis a falvaik közösségi tereiben, polgármesteri hivatalaiban férnek hozzá a tananyaghoz.

Mint Kiss József Levente elmondta, felmérést végeztek a gyermekek felügyelete miatt napközi üzemeltetésével kapcsolatban, de erre nem mutatkozott igény. Az elviteli rendszerben zajló étkeztetés a rászorulók számára továbbra is biztosított.

 

Orbán Viktor pénteken jelentette be, hogy a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, tantermen kívüli digitális munkarend lép életbe. A kormányfő kifejtette: a tanulók nem mehetnek az iskolába, az igazgatóknak viszont be kell menniük. A tanároknak is folytatni kell az oktatást, de digitális eszközökkel. Az érettségire is fel tudnak készülni a diákok – mondta a miniszterelnök, hozzátéve: jó eséllyel a szokott rendben meg tudják tartani az érettségi vizsgákat.