A megyében is számos tiltást vezettek be

Baranya - szerző: HH

A kormány által adott felhatalmazás alapján a húsvét hétfőn éjfélig tartó időszakra több városban is lezárták a népszerű kirándulóhelyeket, illetve szigorították az eddigi kijárási korlátozásokat.

 

Egyes helyeken kötelezővé tették a szájmaszk használatát is, az előírások betartását pedig szigorúbban ellenőrzik a hatóságok.

 

Siklóson is számos közterületet lezártak, így a várkertet, Posta parkot és a zenélő szökőkút mellett a bazilika környezetét is.

 

Baranya megyében több, a Mecsekerdő Zrt. kezelésében lévő kedvelt kirándulóhelyet – köztük a parkerdőt, a pécsi Tüskésrétet, Mandulást, TV-torony körüli teret, és a Tettyét valamint a Mecsextrém Parkot – lezárták a hosszú hétvégére. Zárva van az Árkád és a pécsi Pláza is.

 

Siklóson számos közpark is lezárásra került, Harkányban pedig a gyógyszertár valamint az élelmiszerboltok és a trafikok kivételével nem nyithatnak ki az üzletek. A tiltások nem érintik a kiszállítást.

 

A tiltások – vagy ha úgy megnyugtatóbb korlátozások – betartását a rendőrség és a közterület-felügyelet a polgárőrség bevonásával is ellenőrzi.