Kezdődik a kerti hulladék elszállításának időszaka

Helyi - szerző: KT

A korai tavasz kerti munkára sarkallja a derék gazdát, így a ház, nyaraló körül bizony rengeteg levágott ág, fű, gaz gyűlik fel. A Dél-Kom éves ütemterv szerint szállítja ezeket el, idén először április 29-én.

 

A Dél-Kom éves ütemterv szerint, jellemzően áprilistól októberig havi rendszerességgel viszi el az ágnyesedékeket, füvet és lombot, amit megfelelően összegyűjtve még az előző nap estéjén célszerű kitenni a kuka mellé. A legfeljebb 5 centiméter átmérőjű és 1 méter hosszúságú ágakat ehhez kévébe kell kötni, a levágott füvet és a leveleket pedig műanyag zsákokba kell gyűjteni.

 

A zöldhulladék egész biztos, hogy a házunk előtt marad, ha a zsákok vagy a kévék nem bírják ki a kézi emelést és szétesnek, vagy kommunális hulladék is kerül közéjük.

 

A lomtalanításra azonban kár várni, a koronavírus-járvány miatt a társaság ezeket határozatlan időre elhalasztotta vagy elhagyja. A ház körüli lomot a hulladékudvarban lehet leadni, ám nem veszik át az építési törmeléket, üveget, gumit és az olajat vagy egyéb vegyszert illetve dobozait, sem az akkumulátorokat, festéket, elektronikai, fém- és műanyag hulladékot.