Frontális ütközésben vesztette el magzatát az anya – elítélték a gyilkost

Baranya - szerző: HH

Frontálisan ütközött két személygépkocsi augusztus 28-án este az 58-as főúton Pécs előtt. A balesetben többen súlyosan megsérültek, a vétlen autóban utazó kismama pedig elvesztette magzatát.

 

 

A vétkes sofőrt a bíróság tárgyaláson kívül meghozott büntetővégzésével maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt két és fél év szabadságvesztésre és két év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte – ez előbbi végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztve.

 

A vétkes sofőr későn vette észre a négysávos út belső forgalmi sávjában 55-60 kilométeres óránkénti sebességgel előtte vánszorgó autót, és ezért hirtelen balra rántotta a kormányt. Áttért a szemből közlekedők belső sávjába, ahol frontálisan összeütközött a vele szemben hasonló sebességgel érkező autóval.

 

A mögötte haladó autós hatalmasat fékezett, és jobbra rántotta a kormányt, de az ütközést már ő sem tudta elkerülni, és a szemből jövő bal oldalának csapódott.

 

A vétkes sofőr nem egy nagy tehetség az utakon, vele szemben ugyanis az elmúlt három évben összesen 8 alkalommal kellett intézkedni. Ezek során a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt helyszíni bírságot illetve szabálysértési feljelentés után pénzbírságot kapott.