Videón a múlt heti bankrablás – szemtanúkat kezdett keresni a rendőrség

Baranya - szerző: HH

Múlt hét kedden rabolták ki legutóbb a pécsi Komlói úti Takarékszövetkezet fiókját, a rendőrség máris közzétette a rablásról készült videót és közölte azokat a részleteket, ami már minden bizonnyal lekerült a fedélzeti kamerákról – ugyanis tudni, hogy miként lehetett rajta a rabló.

 

 

A férfi szájmaszkkal az arcán bement a pénzintézetbe, majd közölte, hogy fegyver van nála, és pénzt követelt. Miután megkapta, elmenekült és azóta sem találják.

 

A rendőrök szerint egy nagyjából 175 centiméter magas, középkorú férfi az elkövető, erősebb testalkatú és körülbelül 42-43-as méretű cipőt hord. A rablás során feltehetően több réteg ruhát viselt, később pedig valószínűleg levette a felsőjét, amely alatt talán sötét színű ruha volt. A bűncselekmény elkövetésekor egy sötét, műanyagkeretes szemüveg volt rajta, valamint egy szürke, kisméretű hátizsákkal érkezett. A beszerzett információk szerint nyugodt, higgadt temperamentumú, kommunikatív, intelligens ember, aki jó helyismerettel rendelkezik. A rendőrök vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a férfi esetleg súlyos betegségben szenvedhet, ez azonban a mozgásban nem akadályozza.

 

A nyomozók megállapították, hogy a rablás előtt a Balassa Bálint és a Búzavirág utca kereszteződésében a felvételen látható öltözetben várakozott. A rendőrök várják azok jelentkezését, akik akár gyalogosan, akár gépjárművel közlekedve látták a férfit, illetve várják egy szürke Nissan Leaf vezetőjének a jelentkezését is, aki az említett helyszínen volt.