Megvan a lomtalanítás időpontja

Helyi - szerző: HH

A koronavírus-járvány miatt elhalasztotta az éves lomtalanítást a Dél-Kom. Az eredetileg március végére tervezett szállítást a nyár elején fogják pótolni.

 

A lomtalanítás évente kétszer esedékes Harkányban. Míg a tavaszi lomot a nyugati városrészből június 17-én, addig a keleti oldalról másnap, június 18-án – szerdai és csütörtöki napon – viszik el. Az őszi lomtalanítási időpontok esetében nem történt változás, az továbbra is november 18-án és 19-én esedékes.

 

Szintén változatlan maradt a havi két zöldhulladék-szállítás és a szelektív kukák kétheti ürítése, valamint megszokott rendben zajlik a nyári időszakban heti kétszeri kommunális hulladék elszállítása is.

 

A lomtalanítás alkalmával nem viszik el az építési hulladékot, az állati tetemeket, a zöldhulladékot és az olyan veszélyes hulladékot, mint például az olajos és festéket edények, akkumulátor, gumiabroncs. Szintén mellőzni kell az elektronikai hulladék kihelyezését, ilyen a tévé vagy a hűtő.

 

A megunt tárgyakat célszerű csak előző nap késő este vagy reggel 6 óráig kipakolni, mellyel megelőzhető, hogy az ilyenkor cirkáló patkányok és egyéb kártevők miattuk szokjanak lakhelyeink közelébe.