A miniszterelnök is támogatja a pécsi Dárdai stadion felépítését?

Baranya - szerző: KT

Újabb jelentős lépés történt az új pécsi stadion ügyében. Hargitai János kereszténydemokrata országgyűlési képviselő arról számolt be a Pécsi Újság nevű pécsi újságnak, hogy Orbán Viktor nemcsak szóban, hanem írásban is megerősítette: támogatja a beruházást. A miniszterelnök várja a részletes sportfejlesztési terveket.

 

A késő éjjel megjelent, mostanra már csak az internet emlékezetében elérhető írás nem sokkal később példátlan módon eltűnt a felületről. A lap szerint Hargitai János Bánki Erik, Hoppál Péter és Nagy Csaba országgyűlési képviselők aláírásával, illetve Péterffy Attila polgármester támogató soraival kereste fel a miniszterelnököt, aki a pécsi labdarúgás tisztelőjeként nemcsak megérti, hanem kifejezetten fontosnak tartja, így örömmel támogatja a városi sportinfrastruktúra fejlesztésére vonatkozó kezdeményezést. A kormányfő állítólag azt kérte, mihamarabb juttassák el neki a részletes terveket.

 

A lap emlékeztet arra is: Bánki Erik, a Fidesz baranyai országgyűlési képviselőjének előterjesztése alapján nemrég módosult a sporttörvény. Ezzel megteremtették a feltételeit annak, hogy a másodosztályú licencjoggal rendelkező Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt.-ből a profi klub és az utánpótlásközpont egy más vállalkozáshoz kerülhessenek át.

 

A pécsi stadion előzetes becslések alapján másfél év alatt, 6-8 milliárd forintból épülhetne fel.