Szomorú rekord: heten haltak meg hétvégén az utakon

Belföldi hírek - szerző: KT

Péntektől vasárnapig legalább 128 sérüléssel járó balesethez hívtak rendőrt. A rendőrségi statisztika szerint ezek közül 34 súlyos, 87 könnyebb sérüléssel végződött. Legalább hét tragédiáról is számot kellett adni, ami az idei év legmagasabb hasonló mutatója.

 

Halálos baleset Inárcson. Fotó: Mihádák Zoltán, MTI

 

Péntek éjjel a Sopronból Győrbe tartó vonat elé hajtott egy autós Ikrénynél. A sofőr a helyszínen életét vesztette, a vonaton utazók közül nem sérült meg senki.

 

Lesodródott az úttestről és az árokba csapódott egy autó szombat hajnalban Kadarkút és Vótapuszta között. A sofőr csak megsérült, de utasa, egy 40 éves balatonfenyvesi nő a helyszínen meghalt.

 

Egy nő meghalt, nyolcan pedig megsérültek, mikor szombat reggel egy román rendszámú kisbusz felborult az M7-es autópályán Siófok közelében.

 

Szombat délután két személygépkocsi ütközött Inárcs egyik kereszteződésében. A balesetben az egyik autót vezető 34 éves helyi férfi a helyszínen meghalt.

 

Szombat éjjel Kadarkút és Vótapuszta között egy személygépkocsi lesodródott az úttestről és az árokba csapódott. A baleset következtében az autó vezetője megsérült, utasa a helyszínen életét vesztette.

 

Vasárnap késő délelőtt egy motoros egy kamiont előzve frontálisan ütközött egy szembe jövő autóval Tiszaújváros és Polgár között. A motoros utasa a helyszínen meghalt.