A héten irtják a szúnyogokat – itt a térség településeinek listája

Baranya - szerző: HH

A héten irtják a szúnyogokat térségünkben. A vérszívókat immáron nem levegőből, hanem terepjáróra erősített gépekkel képzett ködből teszik el láb alól, jellemzően a sötétedés utáni órákban.

 

A füst emberre és melegvérű állatra nem veszélyes, de kellemetlen, gázolajra emlékeztető szaga miatt az ablakokat célszerű becsukni.

 

Az irtást a katasztrófavédelem szervezi és koordinálja, akik ütemterve alapján a megye déli részére szerdán, csütörtökön és pénteken érkezik a füst. A pontos időbeosztás szerint – melyet várhatóan az időjárás sem akadályoz – július 8-án, szerdán Nagyharsány, Magyarbóly, Villány, Villánykövesd, Beremend, Illocska, Cserkút, Kisjakabfalva, Kővágószőlős és Kővágótöttös mellett Sásdon, Szigetváron, Aranyosgadányban, Kásádon, Kislippón, Lapáncsán, Pellérden és Márokon is füstölnek.

 

Július 9-én – csütörtökön – Harkányba és Siklóson, míg pénteken,  július 10-én Drávaszabolcs, Drávacsehi, Drávapalkonya, Drávacsepely, Drávafok, Felsőszentmárton, Gordisa, Kémes, Kisszentmárton, Egyházasharaszti, Old, Páprád, Bogádmindszent, Kistapolca, Alsószentmárton, Matty, Sellye, Vajszló, Csányoszró, Piskó, Sósvertike, Szaporca, Tésenfa, Vejti, Drávaiványi, Cún, Drávakeresztúr, Drávasztára, Hirics, Zaláta, Baranyahídvég, Kemse, Kisasszonyfa, Magyartelek, Magyarmecske, Gilvánfa, Besence, Nagycsány, Bogdása, Kákics, Markóc, Marócsa, Okorág és Lúzsok településen terveznek irtást.