Hatalmas tömegbaleset volt egy kerékpáros versenyen a Balaton mellett

Belföldi hírek - szerző: HH

Valami csattant az 1. Gella Kupa 70-90 kilométeres óránkénti sebességgel haladó mezőnyének elején, rögtön a rajt után a Tótvázsony és Balatonszőlős közti lejtmenetben – számolnak be közösségi oldalukon a versenyzők. Mint írják, a baleset után az erdőszakasz úgy nézett ki, mint valami horrorfilmben.

 

A mentőhelikopterek és a környék – Győr, Ajka, Várpalota – városaiból is riasztott mentők két óra elteltével is a sérülteket hordják kórházba – jelentik a résztvevők.

 

friss | Az óriási, kétszáz főt érintő balesetben legalább negyvenen megsérültek, 10-12 mentő és három helikopter munkája folyamatos. A baleset okaként csak találgatások vannak, így defekt és padkán való elesés is szóba jött. Profi versenyzők arról számolnak be, hogy a szervezés kaotikus volt, a rajtnál profik és amatőrök keveredtek, ami nem szokás. A mezőnyt azonnal ráengedni egy ilyen lejtőre komoly hiba, sejteni lehetett, hogy baj lesz – vélik tapasztalt versenyzők. A start utáni kilométereken hiába látták az esést, már elkerülni sem lehetett a tömegre való ráfutást. A szervezők a balesetet bagatellizálják.