Szüreti napokká szelídülne az idei őszi fesztivál

Helyi - szerző: HH

Több akadályba is ütközött, ezért a koronavírus-járvány miatt eredeti időpontjában le kellett mondani a huszonhatodik Szüreti Fesztivált.
Mivel a kormány elmúlt időszakban hozott akadályozó intézkedéseinek sokasága mellett több fellépő is a sárga zónából érkezett volna, így idén egy kisebb rendezvénnyel lehet csak számolni.

 

Az 500 főnél nagyobb rendezvények tiltása mellett az elmúlt napokban életbe lépett az a rendelkezés, mely szerint a különböző országok a fertőzöttségi adatok alapján különböző kockázati besorolást kapnak, és ennek megfelelően léphetnek az onnan érkezők hazánk területére. Mivel több fellépő illetve stábtag is a sárga, korlátozás és egyéb óvintézkedések hatálya alá eső területről érkezett volna, a nagyobb koncerteket nem tarthatnák meg.

 

Amennyiben a kormány a július végén esedékes járványügyi adatok felülvizsgálatakor úgy dönt, hogy az 500 főnél nagyobb tömegrendezvényeket is meg lehet tartani, a szüreti fesztivál korábban meghirdetett szeptember eleji időpontjában valóságos rendezvénydömping lesz országszerte.

 

A városi programok szervezéséért felelős művelődési ház több eshetőséget is figyelembe véve elkészíti az év hátralevő részére vonatkozó módosított rendezvénynaptárat, melyet a bizottság és a képviselő-testület elé terjeszt. Ezzel kapcsolatban Herendi Ferenc, az intézmény igazgatója megjegyezte: amennyiben ezt jóváhagyják és a járványügyi helyzet is lehetővé teszi, október folyamán egy egynapos Szüreti mulatságot terveznek és elkötelezettek abban, hogy az adventi hétvégéket is programmal töltsék meg.