Vitték a kicsiket is kocsmába, ahol rendszeresen mattra itták magukat

Baranya - szerző: HH

A Pécsi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat egy alkoholista házaspár ellen, akik elhanyagolták és veszélyeztették gyermekeiket.

 

A párnak négy fiúgyermeke volt. A 10, 7, 6 és 4 éves gyerekért többször részegen mentek az óvodába vagy a bölcsödébe, és több alkalommal került sor rendőri intézkedésre is velük szemben.

 

A szülők a gyermekek egészséges fejlődését azzal is veszélyeztették, hogy rendszeresen magukkal vitték őket kocsmákba, ahol így gyakran késő estig ittak. Egy ilyen alkalommal az anya több órára magára hagyta a napon a babakocsiban lévő alig egy éves gyermekét, aki emiatt orvosi ellátásra szorult.

 

A szülők gyakran magatehetetlenné itták magukat, így a gyermekek többször felügyelet nélkül voltak. Az alkoholista életmód mellett a férfi verte is a feleségét a gyermekek előtt, akiknek személyiségfejlődésére ez is károsan hatott.

 

Mivel a vádlottak elhanyagolták gyermekeiket, rendszeresen veszélynek tették ki őket, így cselekményük kiskorú veszélyeztetésének a megállapítására alkalmas. Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság – felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása mellett – szüntesse meg mindkét vádlott szülői felügyeleti jogát a négy gyermek vonatkozásában.