Baksai Tamás: ha szeretteinkről van szó, nincs helye szkepticizmusnak

Helyi - szerző: HH

Keddi adatok szerint továbbra sem tudni koronavírussal regisztrált betegről Harkányban. Az országos szinten megugró és az elmúlt héten többször is napi fertőzöttségi rekordot döntő megbetegedések száma miatt azonban fokozottan be kell tartani a biztonsági előírásokat.


 

A koronavírus hatásainak leginkább az idősebb korosztály van kitéve, míg terjedésére, terjesztésére a fiatalabbak körében is fel kell készülni. Épp ezért különösen fontos, hogy betartsuk a biztonsági előírásokat – hívta fel a figyelmet Baksai Endre Tamás. Harkány polgármestere megjegyezte: az elmúlt időszakban sajnos enyhült a fegyelem, így a szájat és orrot takaró maszk viselésére, esetenként gumikesztyű használatára és a biztonságos, másfél méteres egymás közti távolság megtartására vagy a rendszeres kézmosásra, fertőtlenítésre hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet fordítani. Ez komoly hiba, mivel az országos adatokat tekintve az igazi próbatétel most következik.

 

Mivel városunkat korábban is elkerülte a járvány, talán kevésbé érezzük fontosnak ezeket az intézkedéseket – mondta Baksai Tamás kiemelve, a betegség megelőzése mindannyiunk közvetlen felelőssége. Kellő körültekintéssel és óvatossággal nem csak késleltetni tudjuk a megbetegedést, de meg is óvhatjuk szeretteinket a veszélyes kórtól.

 

A polgármester úgy fogalmazott: a védekezés hatékonyságával szemben most nincs helye szkepticizmusnak, akár elfogadjuk a szeretteinkre leselkedő közvetlen veszélyt akár nem, kötelességünk a legalapvetőbb óvintézkedéseiket megtenni és bízni abban, hogy társaink sem veszélyeztetnek bennünket. Épp ezért boltokban, tömegközlekedési eszközön mindenki viseljen maszkot, tartsák be a biztonsági távolságot, fordítsanak különös figyelmet a fertőtlenítésre, higiéniára!