Kijelölték a turisztikai térségeket

Baranya - szerző: HH

Tizenegy fejlesztési szegmensre osztotta a kormány hazánkat, melyek közül a Pécs–Villány turisztikai térség elnevezésű közösség foglalja magába régiónkat. 

 

A Pécs-Villány turisztikai térségbe Harkány és Siklós mellett Abaliget, Csarnóta, Cserkút, Drávacsehi, Kisharsány, Kővágószőlős, Kovácsszénája, Magyarhertelend, Nagyharsány, Óbánya, Orfű, Palkonya, Pécs, Pécsvárad, Pogány, Szaporca, Tésenfa, Villány, Villánykövesd és Zengővárkony tartozik.

 

Korábban – ezzel párhuzamosan – a gazdaságfejlesztési stratégia részeként osztották négy zónára Magyarországot. Ezek élére négy kormánybiztost neveztek ki, akik a fejlesztésekért lesznek felelősek. A Dél-dunántúli Gazdaságfejlesztési Zónába Baranya, Somogy és Tolna tartozik, a komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos dr. Mikes Éva, az ő feladata lesz véleményezni a területét érintő fejlesztési terveket – ideértve a turisztikai fejlesztési térség tervezésével és a tervezett turisztikai projektekkel kapcsolatos dokumentumokat is -, valamint a Gazdaságfejlesztési Zóna fejlesztéséhez kapcsolódó, európai uniós és központi költségvetési források biztosítását szolgáló döntések tervezeteit.