Gyerek nézett szembe a betörővel – betöréssorozat kezdődött Harkányban?

Helyi - szerző: HH

Több helyre is betörtek azonos módszerrel az elmúlt hónap elején – jelezték helybéliek. A tolvajok a Táncsics Mihály utca sportpálya felőli részén legalább három házban jártak, mintegy semmibe véve a javuló közbiztonságra utaló statisztikákat.

 

Nyilvánvalóan évről évre minden eddiginél eredményesebb statisztikákról számolhat be a siklósi kapitányság és a divatos, ám valójában megfoghatatlan úgynevezett szubjektív biztonságérzet is az egeket veri, de ez az önigazoló számmisztika – és az, hogy minderre statisztikailag kevés esélyük volt – nem vigasztalja azokat a helybélieket, akik arra mennek haza, hogy míg ők távol voltak, ismeretlenek felforgatták lakásukat és ellopták nehezen megszerzett vagyonukat.

 

A tolvajok vélhetően kifigyelték, amikor az évnyitó miatt senki sincs a házban, ahonnan elsősorban készpénzt loptak el – ráadásul fényes nappal. Az egyik helyen egy gyermek is otthon tartózkodott, aki találkozott ugyan a betörővel, de az nem bántotta. A rendőrség nem cáfolt, de nem kívánta kommentálni a történteket mint ahogy az összefüggéseket sem emelnék ki, meglátásuk szerint ez így szolgálja leginkább a Siklósi Rendőrkapitányság által három esetben ismeretlenek ellen lopás miatt indított nyomozás érdekét.

 

Ha úgy érzi, többet kell tennie otthona biztonságáért, elismert és komoly referenciákkal bíró szakértők tanácsát fogadja csak el vagyonvédelmi, biztonságtechnikai berendezések és eljárások tekintetében. Lakása biztonságát szolgálja, ha közösségi programjait úgy szervezi, hogy valaki marad a házban, hiszen egy gondosan bezárt ajtó, az értéktárgyak gondos elpakolása hangzatos tanács ugyan a hatóságoktól, de egy betörő ellen valójában semmit sem ér.