Idén még egyszer elviszik a lomot, de nincs elkésve a kerti munkákkal se

Életmód - szerző: HH

November közepén lomtalanítás mellett a zöldhulladékot még háromszor szállítják el. A kirakott szemétnek szabályai is vannak, különben otthagyják.

 

A Dél-Kom éves terve szerint november 18-án és 19-én, azaz szerdán és csütörtökön elszállítják a lomtalanításra kirakott holmit. Erre idén most utoljára kerül sor, tehát a megunt és feleslegessé vált bútorokat, nagyobb dolgokat előző este a kuka mellé kell rakni. Nem viszik el az építési hulladékot, az állati tetemeket, a zöldhulladékot és az olyan veszélyes hulladékot, mint például az olajos és festéket edények, akkumulátor, gumiabroncs. Szintén mellőzni kell az elektronikai hulladék kihelyezését, ilyen a tévé vagy a hűtő.

 

Megunt tárgyainkat célszerű csak késő este illetve csütörtök reggel 6 óráig kipakolni, mellyel megelőzhetjük, hogy az ilyenkor kutakodó patkányok és egyéb kártevők miattuk szokjanak lakhelyeink közelébe.

 

Két októberi és egy novemberi időpontban viszik el az őszi kertszépítésből, téliesítésből származó szemetet viszik el: a legfeljebb 5 centi átmérőjű és 1 méter hosszú ágakat kévébe kötve, a füvet és a lombot műanyag zsákokban kell a kuka mellé tenni október 14. és 28., valamint november 11. előtt. Ha kommunális szemét is keveredett a kerti mellé a zsákba vagy dobozba, azt bizony az út szélén hagyják.