Ideiglenes váró kerül a kórház, és hamarosan a rendelők elé is

Helyi - szerző: HH

Az épületek előtti várakozást könnyítik meg azok a sátrak és konténerek, melyeket a védelmi bizottságok által a honvédség állít a kórház és hamarosan az egészségház elé.

 

Katonai sátor épül a harkányi kórház előtt.

 

A fedett, fűthet, igény esetén szellőztethető katonai sátrakat a Baranya Megyei Védelmi Bizottságon keresztül a honvédségtől igényelte az önkormányzat és az intézmény vezetése.

 

Míg az egészségház sátrát vagy konténerét csak később állítják fel, a kórház jelenlegi egyetlen belépési pontja előtt – mentőbejáró, illetve a labor felőli bejáratnál – már pénteken elkészül a fűthető katonai sátor. Ezt értesüléseink szerint a későbbiekben konténerre cserélik.

 

Mint dr. Péter Iván megjegyzi, a kórház előtti sátor azért kerül felállításra, hogy a viszontagságos időjárásban betegeknek ne kelljen az utcán esőben várakoznia míg az épületbe bejutnak. A jelenleg hatályos szabályok szerint továbbra is a kiírt vizsgálatok, illetve kezelések előtt 10 perccel tudjuk beléptetni betegeinket az épületbe – szögezi le a főigazgató.

 

Rendeződni látszik az egészségházba való bejutás is, ahol – főként a zsúfolt hétfői napokon – közterület-felügyelő segíti az esetenként nagyobb számban összegyűlt várakozókat – kitöltik a szükséges papírokat és koordinálja a rendelésre való bejutást.