Verekedés az áruházban – nem kötelező a maszk, csak épp nem lehet nélküle boltba menni

Baranya - szerző: HH

A Pécsi Járási Ügyészség garázdasággal vádolja azt a férfit, aki megverte egy pécsi áruház biztonsági őrét, amiért az szóvá tette, hogy nem visel maszkot.

 

A vádirat szerint a férfi és élettársa 2020 nyarán egy pécsi üzletben vásároltak, azonban a járványügyi előírások ellenére nem viseltek maszkot. Amikor ezt a biztonsági őr észlelte, felszólította őket, hogy húzzák fel.

 

A vádlott és a biztonsági őr között szóváltás alakult ki, mivel azt állította, hogy allergiás a maszkra, és orvosi iratokkal tudja bizonyítani, hogy nem kell azt hordania. Csakhogy nem a maszkviselés a kötelező, hanem az áruházba nem lehet bemenni úgy, hogy nincs az emberen maszk, ezért a biztonsági őr távozásra szólította fel a férfit. Ez erre kiabálni kezdett, és ököllel megütötte a nemzeti védekezés eredményességének hű őrét.

 

Az ügyészség meglátása szerint a vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, ami alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. A férfi cselekménye garázdaság vétségének minősül, amiért két   szabadságvesztés is kiszabható.