A héten viszik el a lomot

Helyi - szerző: HH

A héten szállítják el a kukák mellé kirakott lomot. A lomtalanításnak szabályai is vannak amit be kell tartani, különben biztos, hogy otthagyják. 

 

A Dél-Kom éves terve szerint november 18-án és 19-én, azaz szerdán és csütörtökön elszállítják a lomtalanításra kirakott holmit. Erre idén most utoljára kerül sor, tehát a megunt és feleslegessé vált bútorokat, nagyobb dolgokat előző este a kuka mellé kell rakni.

 

Az érthetetlen, hogy míg egyes helyekről a szekrényeket is elviszik, más helyeken a dobozoknak támasztott üres fiókot is otthagyják, de vannak olyan szemetek, amiket egészen biztos, hogy nem fognak feldobni a kukáskocsira. Ilyen az építési hulladék, az állati tetemek, a zöldhulladék és az olyan veszélyes hulladék, mint például az olajos és festéket edények, akkumulátor, gumiabroncs. Szintén mellőzni kell az elektronikai hulladék kihelyezését, mint a tévé vagy a hűtő.

 

Megunt tárgyainkat célszerű csak késő este illetve a szállítás reggelén 6 óráig kipakolni és kevésbé komfortossá tenni, mellyel megelőzhetjük, hogy az ilyenkor menedéket kereső patkányok és egyéb kártevők miattuk szokjanak vagy költözzenek lakhelyeink közelébe.