Kutatók Éjszakája – idén házhoz jönnek az előadások

Technológia - szerző: HH/MTI

Már lehet regisztrálni a Kutatók Éjszakája online programjaira. Hétfő éjszakától regisztrálhatnak az érdeklődők azokra az eseményekre is, amelyekre csak korlátozott számú érdeklődőt tudnak fogadni a szervezők.

 

Idén a világjárvány miatt az esemény minden programját a világhálón, online lehet követni november 27-28-án. A kínálatban szerepelnek olyan programok is, amelyekre technikai okokból csak korlátozott számú érdeklődőt tudnak fogadni a szervezők, ezekre hétfő este 20 órától lehet regisztrálni a www.kutatokejszakaja.hu honlapon. Nem egy program viszont bármikor megtekinthető.

 

Az érdeklődők több mint 90 csatlakozó partner kínálatából, több száz program közül választhatnak. Lesznek ezek között előre felvett kísérletek, bemutatók és előadások, melyek folyamatosan látogathatóak, időponttól függetlenül. A szervezők emellett élőben közvetített eseményekkel, kerekasztal-beszélgetésekkel és interaktív programokkal is készülnek.

 

A legtöbb program a tudomány és innováció újdonságai iránt érdeklődő fiataloknak szól, de a tapasztalatok szerint a szülők, nagyszülők is megtalálják a számukra érdekeseket.

 

A Kutatók éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére, amit a hagyományok szerint szeptember végén szoktak megrendezni. Az eseményen szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon, játékos programokon keresztül ismerkedhet meg minden korosztály a tudományos kutatás új eredményeivel. Az országos programsorozat időpontja idén a járványhelyzet miatt tolódott el novemberre.