Megvan az új pécsi püspök

Baranya - szerző: HH

Tizenhat hónap telt el, hogy Udvardy Györgyöt veszprémi érsekké nevezték ki, és míg ő apostoli kormányzóként felelt a pécsi egyházmegyéért, utódja személyéről nem lehetett tudni semmit.

 

Ferenc pápa most Mons. Felföldi Lászlót, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye általános helynökét, a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébánosát nevezte ki pécsi megyéspüspökké.

 

Felföldi 1961-ben Geszteréden született, a kecskeméti piarista gimnáziumába töltött éveit követően érettségi után elektroműszerészi végzettséget szerzett Nyíregyházán. Teológiai tanulmányait Egerben végezte. 1986. június 21-én szentelték pappá. Nyíregyházán segédlelkész, majd püspöki titkár lett, később irodaigazgató-helyettes valamint plébános volt a Debreceni Megtestesülés Plébánián. Ezen kívül tíz éven át volt a debreceni esperesi kerület esperese.

 

Felföldi László 2015-től volt a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye általános helynöke, 2017-től az Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet vezetője, a hitoktatás feladatának és az akolitusok csoportjának koordinátora, valamint a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébánosa.

 

A debreceni városvezetés 2013-ban Pro Urbe díjban részesítette, 2016-ban pedig szülőfaluja avatta díszpolgárává.