Marosi András: jelen feltételekkel nem üzemelhet biztonsággal a fürdő

Helyi - szerző: HH

Az elmúlt időszakot meghatározó korlátozások mellett nem üzemeltethető gazdaságilag megfelelő biztonsággal a fürdő – mondta az Új Harkányi Híreknek Marosi András. Mint hozzátette, épp ezért előfordulhat az az eshetőség is, hogy a fürdő a veszélyhelyzet várhatóan mihamarabbi végéig nem is nyit ki, a jelenlegi korlátozások lejárta után sem.

 

A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke emlékeztetett: a fürdő a kormány intézkedéseinek megfelelően november óta zárva van, azóta az elsődleges feladat a veszélyhelyzet miatti leállás gazdasági kárának a minimalizálása, illetve az új medencerészek körül folyó építkezés irányítása. A fürdőben zajló fejlesztésekhez minden feltétel adott, azok továbbra is kellő biztonsággal, zavartalanul folytatódnak – szögezte le.

 

Az igazgató közölte, mindent megtesznek a jelen állás szerint feladat nélkül maradt dolgozóik megtartása érdekében, elkötelezettek abban, hogy továbbra se mondjanak fel senkinek, és ne is késztessék erre munkavállalóikat. Éppen ezért – a tavaszi intézkedésekhez hasonlóan – egy kritikus, üzemeltetésben résztvevő létszám kijelölésén túl több megoldást is kidolgoznak a munkavállalók megsegítése érdekében.

 

Kihasználják azt a jogszabályi lehetőséget is, hogy akit lehet, akár más cégekhez delegálnak akár más munkakörben. Azok, akiknek ezt nem tudják felajánlani, az állásidő alatt fizetést nem kapnak, de továbbra is megfizeti a fürdővállalat utánuk az egészségügyi szolgáltatási járulék összegét. A munkavállalók hozzávetőlegesen fele dönthet majd arról, hogy elfogadják-e a számukra felajánlott lehetőséget.

 

Marosi András jelezte: a december 11-e utáni lehetőségeket egyelőre nem ismerni, az újranyitás tavaszi időpontját pedig nem jelentené ki, hiszen nem a tavaszra, hanem egy akár azonnali nyitási lehetőségre, a veszélyhelyzet megszűnésére várnak.