Harkányból is segélyszállítmány indult a horvátországi földrengés károsultjainak

Életmód - szerző: HH

Szombat kora délután útnak indult Harkányból az a segélyszállítmány, melyet a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat gyűjtött össze a horvátországi földrengés károsultjainak.

 

 

A horvát önkormányzat a konzulátussal is egyeztetve gyűjtötte össze harkányi szervezetektől, magánszemélyektől is azt a kisteherautónyi ruhaneműt, melyet először a Vöröskereszt pécsi központjába, majd a horvátországi Sziszak településére szállítanak – ismertette Radosnainé Geosits Györgyi. A ruhákat kor és rendeltetés szerint csoportosítva feliratozták, így segítve azok gyors elosztását. Mint részletezte, a katasztrófával érintett régió a segélyszervezet koordinálása mellett tartós élelmiszerszállítmányt is kap a nagyobb áruházláncok felajánlásával.

 

A harkányi ruhaszállítmányt a siklósi polgárőr egyesület saját járművével vitte a Vöröskereszt Baranya megyei székhelyére, ahonnan kedden konténerekbe pakolva juttatják ki a földrengés sújtotta területre.

 

Horvátországot kedden délben komoly földrengés rázta meg. A Zágrábtól negyvenöt kilométerre lévő Sziszak a 6,5-ös magnitúdójú földmozgás epicentrumának közelében fekszik. A rengés következtében számos ház dőlt össze vagy vált lakhatatlanná, így több tucat család veszítette el otthonát, vagyonát. A területen azóta is folyamatosak az utórengések és a károk felmérése, romok eltakarítása.