Éva Ferenc: bízom benne, 21 nyerő szám lesz Harkánynak is

Helyi - szerző: BB

Optimista emberként bízom abban, hogy a járvány által okozott rendkívüli helyzet mielőbb befejeződik – vallja Éva Ferenc. Hozzáteszi: az elmaradt vagy megkezdett programok, felújítások, beruházások sikeresen megvalósulhatnak. Nem vagyok kártyajátékos, de azt tudom, hogy a 21 nyerő szám, legyen a 2021-es év nyerő számunkra! Éva Ferenc képviselő értékeli az elmúlt évet.

 

Önkormányzatunk apparátusa időre elkészítette a költségvetést, és a képviselő-testület elfogadta azt. Senki nem gondolt még akkor arra, hogy a világjárvány felülírja a terveinket. Az államtól kapott normatívák csak a kötelező feladatok költségét fedezték. A beszedett adók egy része biztosította volna a fejlesztések és új beruházások megkezdésének anyagi forrását. A kormány által hozott intézkedésekkel megvonták a településen beszedett adók helybeni felhasználásának lehetőségét. Szerencsére az előző évek takarékos gazdálkodásából félre tett megtakarítás, ingatlan-értékesítés – ha szűkösen is – biztosította önkormányzatunknak a további működést. A kiadások minimálisra lettek szorítva, ezért sok dologról le kellett mondani. A Magyar Falu pályázaton kapott támogatást a Ságvári utca járda felújítására tudtuk fordítani. A Zsigmondy sétány ivó pavilonja is átadásra került. Elkészült a Őstermelői Piac is, viszont az ott kialakított üzlet helyiségek még kiadásra, bérlőre várnak. Gondot fordítottunk a segélyre szorulók megsegítésére, a szépkorúak köszöntésére, 81 kérelmező egy-egy köbméter tűzifával való ellátására.

 

Továbbá a város virágosítására a kultúra- és sporttámogatásra, a gyerekek Mikulás-napi ajándékozására. Ha mérleget kellene vonni az elmúlt évről, sikeres volt-e vagy sem, az mindenképpen siker, hogy működőképesek maradtunk, kiemelkedő eredményről nem beszélhetünk.

 

FB tagként hogyan értékeli a fürdő működését?

 

A fürdő közel 150 főnek biztosított munkalehetőséget a tavaszi illetve az őszi bezárás előtt. A dolgozók nehezen, de elfogadták a megváltozott helyzetet. Az igazgatóság a szakszervezet képviselőivel, majd a munkavállalókkal leülve közösen döntöttek, milyen lehetőségek lehetnek a továbbiakban a bezárás okozta nehézségek megoldására. A fürdőnél – hogy ne élje fel pénztartalékát – csak minimális létszámú csoport maradt napi szinten munkában. A többség szabadság, munkanélküli segély, állásidő állományba került. A továbbiakról várjuk a kormány döntését.