Rémhírnek nevezte a kormány a turizmus pünkösdi indítását

Gazdaság - szerző: HH

Rémhírnek nevezte a kormány a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége kijelentését, amiben pünkösdi nyitásról tesznek említést. A szövetség visszavonta a tájékoztatását.

 

A szövetség azt követően tett közzé pünkösdről szóló tájékoztatást, miután a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője az ágazat nyári újraindulásáról beszélt azt taglalva, hogy a jelenleg érvényben lévő korlátozások pünkösdig fennmaradhatnak. Erre a Miniszterelnökséget vezető miniszter is rámutatott.

 

A vírus nem mindennapi helyzetet teremtett, nyáron újraindulhat a turizmus a remények szerint – fogalmazott korábban Guller Zoltán, amire hivatkozva Gulyás Gergely kijelentette: ma felelősséggel ígérni csak azt lehet, amit a turisztikai ügynökség vezérigazgatója elmondott.

 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ ezt hat nap után alaptalan, felelőtlen rémhírnek nevezte, emlékeztetve arra, hogy a kormány nem hozott pünkösdig tartó zárvatartásról rendeletet. A korlátozások jelenleg február 1-ig érvényesek, de enyhítésre a tömeges oltás megkezdése után lehet csak számítani.