Olvasónk szerint kár lenne a Szalánta határában kiállított polgárőr kocsinak bedőlni, ha jeleznek

Baranya - szerző: olvasói levél

VÉLEMÉNY | Kár lenne a Szalánta határában csalinak kiállított polgárőr kocsinak bedőlni, ha traffipaxra figyelmeztetnek a szembejövők – írja egyik olvasónk szerkesztőségünknek küldött levelében.

 

Rendőrkocsira hasonlító polgárőr autó áll az út szélén Szalánta határában. Olvasói felvétel

 

Puszta véleményének hangot adva rámutat, hogy a Szalántán dolgozó traffipax rendszeresen él azzal a – mint fogalmazott olcsó és aljas trükkel -, hogy amikor le is állítják a gyorshajtókat, kiküldenek egy rendőrkocsira megtévesztésig hasonló polgárőr autót a szalántai benzinkúthoz. Mivel a polgárőröknek semmi feladata nincs a sebességmérésben, meglátása szerint az önkénteseket csak kihasználják abban, hogy az 58-ason érkezők összetévesszék őket a sebességet mérő, előre jelzett rendőrkocsival.

 

Mint részletezi, akinek ugyanis jeleznek a szembe jövők, bátrabban gyorsít fel, miután elhagyta a matricás autót. Az igazi mérőkocsi viszont egy odébb, a községháza előtt álló civil autó, ami így több pénzt termel. Megjegyzi, a polgárőr kocsikra is ugyanúgy vonatkozik a KRESZ, mint a többire, így a forgalommal szemben álló matricás autó (borítóképén) kérdéseket vet fel.

 

Levelében megjegyzi azt is, szerinte azért nem helyeznek ki fix traffipaxokat szerte az országban, mert akkor egyáltalán nem lenne gyorshajtó azok környékén. A bevétel pedig úgy látszik fontosabb, mint az, hogy mindig betartsák a szabályokat.