A fürdőben ünnepelt az egyik legrégebbi vendég

Helyi - szerző: Kacsúr Tamás

A fürdőben ünnepelte nyolcvanötödik születésnapját a város egyik legrégebbi vendége. Maroslavas Évát barátjai, ismerősei mellett a vállalat is meglepte e jeles napon.

 

 

Fiatalon ugyan ki vigyáz az egészségére? – nevet, miközben meséli: az ötvenes és hatvanas években télen-nyáron motorral járt. Szülésznőként óriási területen mozgott, ám nagyon hamar érezte, hogy kezei nem bírják a nagy hideget, a szelet és a megerőltetést.

 

Fájdalmaira panaszkodva egy ismerőse ajánlotta 1954-ben a harkányi gyógyvizet, ami alsómiholjáci otthonától nem is volt messze. Mivel panaszai enyhültek, a fürdő rendszeres látogatója lett. Mint mondja, az sem számított, amikor nem lehetett a drávaszabolcsi hidat használni: ha kellett, egész nagy kerülővel is, de minden vasárnap jött. Ez a szokás nem változott akkor sem, amikor a hatvanas években autóra váltotta a kétkerekűt.

 

Az elmúlt 33 évet nyugdíjban töltötte, így van, hogy szombaton, de akár hét közben is megmártózik a meleg vízben. A mai napon egy kellemes meglepetésben is része volt, amikor a pénztárnál közölték vele, most nem kell fizetnie.

 

Beljebb aztán barátai, ismerősei köszöntése mellett Patkó István, a fürdő dolgozója is fogadta Éva nénit, átadva neki a gyógytermékeket tartalmazó ajándékcsomagot. Jövőre? – nevet: a századik évfordulón is itt lesz, mert bármi is a hosszú élet titka, a harkányi gyógyvíz biztos közte van!