A fürdőt is megtépázta a vihar

Helyi - szerző: KT

Fákat döntött ki és a tetőt is megbontotta a szombati viharos szél a harkányi fürdőben. Mint Marosi-Melles András megjegyezte, az épületben szerkezeti károsodás nem történt, a tető csak esztétikai hibákat szenvedett.

 

Megbontotta a vihar a harkányi fürdő tetőszerkezetét

 

Mivel a fürdővendégek biztonsága a legfontosabb, az esetlegesen lesodródó darabok miatt az 1-es és 2-es gyógymedencét kültéri részét lezártuk, a belső részek továbbra is látogathatóak – ismertette a fürdő igazgatóságának elnöke.

 

Marosi-Melles András hozzátette: a fürdő területén a felázott talajon több fa is kidőlt, melyek közül az utakat és menekülési útvonalakat elzárókat a Városgondnokság emberei haladéktalanul eltávolítottak, de munkatársai biztonsága érdekében a többi feladatot a vihar csillapodásával végzik majd el.

 

A tetőt szakemberek vizsgálták meg, megállapításuk szerint komoly, szerkezeti kár nem keletkezett, a borítás sérült. Az épület természetesen rendelkezik biztosítással, melyet érvényesíteni is fognak. A fürdő várhatóan vasárnap ismét a megszokott rend szerint működik.