A héten dupláztak az ostobán osztogatók

Életmód - szerző: KT

Újabb alapvető hazugságra épülő hoaxot találtunk, terjesztője most arra nem vette a fáradtságot, hogy a KRESZ vonatkozó részeit elolvassa. Mint azt korábban írtuk, a facebookon időről-időre nagyszámú megosztást kap néhány alaptalan ostobaság. Most újabbat találtunk, szintén több ezres megosztással. Íme a ferdítés. Olvassuk annak tudatában, hogy a KRESZ (többször módosított 1/1975 (II.5.) KPM-BM rendelet) a sebességhatárokat mindenhol km/órában nevesíti (26§), a táblákra vonatkozóan pedig igenis, világosan kimondja:
 

10§ A közúti jelzőtáblákra vonatkozó közös rendelkezések: Az utasítást adó jelzőtáblán és a járművek forgalmára vonatkozó tilalmi jelzőtáblán, a kötelező legkisebb, illetve a megengedett legnagyobb sebességre utaló felirat a sebességet km/órában határozza meg.

Akinek van ideje, a jogszabályban a többi butaságra is mind megtalálja az egyértelmű rendelkezést. Lássuk hát – ismerős?

 


 

EZT MINDEN AUTÓS OLVASSA EL, DŐLNI FOG ( a röhögéstől )!!!
JOGOSÍTVÁNYUNK VÉDVE VAN!!
 

Egy 70 km/h Max. sebességű útszakaszon, 250 km/h sebességgel radarba
futó autós védőbeszéde a bíróságon : 
 

„Tisztelt bíróság, valóban láttam egy fehér alapú, kör alakú táblát amiben a 70-es szám volt, de nem volt semmilyen mértékegység mellette.
 

Ahogy önök is tudják, az 1837. július 4-i törvény kötelezi országunkat a metrikus mértékegység használatára.
Továbbá az 1961. május 3-i 65/501 számú törvény kimondja, hogy a hosszúság mértékegysége a méter, és az idő mértékegysége a másodperc.
 

Én el sem tudom képzelni, hogy a Belügyminisztérium nem tartja tiszteletben a Köztársaság törvényeit.
 

Tehát logikus, hogy ha nincs odaírva a mértékegység, akkor a sebesség alapértelmezés szerint m/sec- ban értendő.
 

A 70 m/sec maximális sebesség, megfelel 252 km/h-nak. A rendőrök azt mondták, hogy 250 km/h sebességgel autóztam. Nem is vonom kétségbe a rend őreinek pontosságát.
 

Tehát 2km/h sebességgel a sebességkorlát alatt voltam. Így tisztelettel kérem a bíróságot, hogy adják vissza a jogosítványomat, amit egy sajnálatos tévedés folytán vettek el a rend éber őrei.”
 

Hoppá!
 

A magyar KRESZ-ben (1/1975 KPM-BM rendelet) sincs mértékegység, csak az, hogy „sebesség”, ami így logikusan m/sec-ot jelent!
 

Másik baki a KRESZ-ben a biztonsági öv, amire csak annyi előírás van, hogy be kell csatolni, de az nincs ott, hogy az ember előtt, vagy mögött kell becsatolni!
 

Továbbá a KRESZ-ben az sincs pontosítva, hogy a biztonsági öv miknek, vagy kiknek a biztonságát hivatott szolgálni.
 

Így, az szolgálhatja az ülések biztonságos rögzítését is!
 

( Magánvélemény: a fentiek miatt azért ne száguldozzunk ahol nem lehet, és mindig kössük be a biztonsági övet is! Az ülésnek nincs rá szüksége, de neked az életedet mentheti meg, ha baj van!!!)