A héten mérnek csapást a vérszívókra – módosult az időpont

Helyi - szerző: HH

A héten kezdődik Harkányban is a katasztrófavédelem által koordinált szúnyogirtás. A vérszívókat idén sem repülőről permetezik, hanem egy terepjáró járja majd sötétedés után az utcákat, melynek platójáról a köd árad.

 

A Harkányban 400 hektáron zajló szúnyogirtás július 13-án szerdán július 14-én, csütörtökön naplemente után kezdődik, a felhasznált vegyszer ember és melegvérű állat számára nem ártalmas, viszont az ablakokat célszerű a gyorsan múló, kellemetlen, gázolajra emlékeztető szag miatt becsukni és a permetezés után egy órán át ki sem nyitni.

 

A szúnyoglárvák nem csak a tavak és folyók mentén fejlődnek, hanem bármilyen vízben, hogy ezért is fontos a ház körüli tenyészőhelyek megszüntetése. Célszerű a vízgyűjtőként szolgáló kerti edényekből, virágcserepekből néhány naponta kiönteni az esővizet, az esővízgyűjtő hordókat pedig szúnyoghálóval lefedni. Továbbá érdemes a ház körül található vízelvezető árkokat rendben tartani, hiszen ha nem áll meg benne az esővíz, szúnyogok sem fejlődnek ki benne.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.