A kancelláriaminiszter készít javaslatot az önkormányzatok rezsiproblémájára

Gazdaság - szerző: HH

Zajlanak az egyedi egyeztetések, megbeszélések az energia-áremelkedés okán megnövekedett működési költségei kapcsán az önkormányzatok és a kormány között. A feladatok koordinálását Balla György miniszteri biztos kapta feladatul.

 

A megnövekvő energiaárak miatt az önkormányzatok rezsije is több mint tízszeresére változik, ha a kormány nem avatkozik be – vált egyértelművé még a nyár folyamán, mely azóta számos területen realizálódott.

 

A kormány megállapítása szerint az önkormányzat részéről szükséges egy olyan menedzsmentterv készítése és a miniszteri biztoshoz történő benyújtása, amelyben bemutatja, hogy milyen intézkedéseket tesz a megnövekedett működési költségek fedezetének biztosítása, illetve a kiadások csökkentése érdekében, ehhez milyen további intézkedések szükségesek.

 

A miniszteri biztos vezetésével, a belügyminiszter, a pénzügyminiszter, valamint a technológiai és ipari miniszter által delegált személyek részvételével alakul egy munkacsoport a beérkező menedzsmenttervek értékelése érdekében, melyekből a Miniszterelnökséget vezető miniszter által javaslat születik a szükséges beavatkozásokra.