A legszebb: Cipő és a lány

Életmód - szerző: KT

Ma nem filmezünk. Ma zenét hallgatunk egy albumról, amit mindenki ismer, legalábbis némely számot róla. Egy albumról, aminek számai annyi párt hoztak már össze.   

 

A lemezt, ami ’95-ben 38 héten át szerepelt a Mahasz Top 40-es eladási listáján, legjobb helyezése pedig a nyolcadik volt, kiadása óta az egyik legjobb válogatásnak tartják a rajongók. Valamennyi dal a nemrégiben elhunyt dal Cipő szerzeménye, kivéve a két német nyelvűt, amelyek Rajcs Renáta tollát dicsérik, aki az albumon maga is megszólal.  

 

Akik ismerik az együttest aligha tudják meghatódás nélkül végighallgatni egy éjszakai órában a Holdeső, napsugár számát, a Gyere közelebbet vagy épp az aktuális Csillagszórót. Az albumot nem kell letölteni sehonnan, egyben meghallgatható itt.

 

A korszakot is meghatározó lemez zenéjét Bódi László „Cipő” (ének), Rajcs Renáta (ének, vokál), Tóth Zoltán (Gibson T1 és akusztikus gitár), Patai Tamás (Fender Stratocaster gitár), Nagy László Attila (Sonor dobok, ütőhangszerek), Boros Csaba (Rickenbacker 4001 basszusgitár), Ulmann Ottó (szintetizátor, dobprogramok) játszották fel.    

 

 

 

 

 1. Nap, Hold, Csillagok
 2. Immer Wieder
 3. Holdeső, Napsugár
 4. Szeretem nagyon az embereket
 5. Ez a ház csupa szeretet
 6. Gyere közelebb, menekülj el
 7. Ez a tűz most ég
 8. Mit dir
 9. Csillagszóró
 10. Kék és narancssárga
 11. Csak most legyen