A legtöbben durván félreértik a kávék jelölését

Életmód - szerző: HH

A magyar fogyasztók többsége darált kávét vesz, a fogyasztás alig 13 százalékát teszi ki a szemes kávé. A kapszulák egyre inkább teret hódítanak, több, mint 23 százalékkal vannak jelen a piacon.

 

 

A legegyszerűbb kávékészítés egyik fő buktatója a kapszula kiválasztása, amit a legtöbben rendre el is hibáznak.

 

Ki ne válogatott volna már a különböző dobozok között a kávészemeket vizsgálgatva, hogy egy közepes erősségű presszó, hosszú vagy tejeskávénak való töltetet találjon? Valójában nem tette, ugyanis a stilizált kávészemek nem az erősséget, hanem az íz intenzitását jelölik.

 

A koffein mennyiségét valójában leginkább a kávé fajtája után lehet megválogatni: az arabica kevesebbet tartalmaz, mint a robusta.