A méhek pusztulásáért és a koronavírus tejedéséért is okolják az 5G-t

Technológia - szerző: SzR

Terjed az a nézet, mely szerint az 5G szolgáltatást okolják rovarok pusztulása, sőt, a koronavírus-járvány terjedése miatt is. Világszerte történtek emiatt incidensek, az elmúlt héten a szigetországban három, Hollandiában négy adótornyot gyújtottak fel.

 

 

Az 5G szolgáltatás azzal a kampánnyal vonult be az összeesküvés-hívők tudatába, hogy méhek és madarak pusztulásáért felelős. A legújabb vélekedés szerint a kínai Vuhanból azért indult koronavírus-járvány, mert ott is használták már az újgenerációs mobilhálózatot.

 

Az interneten keringő, sokakat megosztó (ál)hírek miatt már az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is közleményt volt kénytelen kiadni, jelezve, hogy a híreszteléseknek a mindenáron hinni akaró laikusoknak szánt célzat ellenére semmilyen tudományos alapja sincs, ahogy a szolgáltatás egészségkárosító hatására sem mutatkozik semmilyen bizonyíték. Leszögezik: tényként kell kezelni azt is, hogy a koronavírus nem terjed telefonon, vagy mobilhálózatokkal, illetve azokban az országokban is jelen van, ahol még ki sem épült a hálózat.

 

Magyarországon a 3,6 GHz-es mellett a 700 MHz-es valamint a 2,1 GHz-es sáv szegmenseit jelölték ki az 5G számára, mely hullámhosszokon jelenleg is működik mobiltelefon-szolgáltatás.