A Prezi születésnapja

Technológia - szerző: GR

Az internetes prezentációkészítő szoftvert fejlesztő Prezi magyar nyelvű kiadással ünnepli ötödik születésnapját, így az az angol, német, francia, spanyol, portugál, japán és koreai mellett immár magyarul is elérhető.  

 

A magyar vállalkozás MTI-hez eljuttatott közleményében kiemeli: A Prezi magyar nyelvű kiadásával egy időben a cég budapesti irodájában megnyitja a Prezi Ötletek Háza (Prezi House of Ideas) nevű közösségi teret, ahol globálisan releváns, lokálisan fontos témákról lesznek konferenciák és találkozók. A cél, hogy a tudomány, a művészet és a technológia legizgalmasabb újdonságairól beszéljenek Magyarországon is.

 

A Prezi, szemben a hagyományos slide alapú prezentációs szoftverekkel, térben elhelyezett képeken, videókon és szövegen keresztül mesél el egy-egy történetet.

 

A Prezit 2009-ben alapította Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám. Az indulás után nem sokkal a világ leghíresebb előadásait szervező cég, a TED Conferences fektetett be a Prezibe. A gyors növekedésnek és az egyre több felhasználónak köszönhetően még 2009-ben megnyitották a cég második irodáját San Franciscóban. Ma több mint 40 millió ember használ prezit, a világ 190 országában. A TED Conferences mellett az ACCEL Partners és a Sunstone Capital is befektetett a cégbe.